Ungaria
https://www.allnumis.ro/catalog-bancnot ... iunea-1944
5000 lei Comandamentul Armatei RosiiModeratori: vlahul, berserkr, Adminus Maximus Re: 5000 lei Comandamentul Armatei Rosii__________________
Primul om care a preferat să înjure decât să dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizației.
Re: 5000 lei Comandamentul Armatei Rosii
Pe lângă Polonia , având în vedere că este o întrebare deschisă, aș adăuga fără să greșesc și ce este în afara zonei noastre, China (Manciuria) și Coreea de nord. ... ca imagini gasite într-un singur loc pe net:
Re: 5000 lei Comandamentul Armatei RosiiMultumesc mult!
La cat de ampla este, imi dau seama acum, intrebarea mea ar fi trebuit sa deschid un domeniu nou numai cu bancnote de ocupatie, cu sub-domenii (WWI, WWII), cu subdomenii si ele... Banii cumpara obiecte. Cultura le transforma in lux.
Re: 5000 lei Comandamentul Armatei Rosii... da, chiar așa vedeam și eu dezvoltarea comment-urilor de aici, că altfel se pierd. Pe undeva pe forum am mai dezvoltat cândva tema asta, dar nu pentru Armata Roșie.
Re: 5000 lei Comandamentul Armatei RosiiNu numai URSS a emis bancnote de genul acesta. Practic fiecare tara care intra peste alta simtea nevoia sa finanteze razboiul sau sa-si protejeze circulatia monetara proprie. Aliatii in WW2 au emis pentru Franta, Japonia, Italia; Romania pentru Transnistria, Japonia pentru teritoriile ocupate in Asia in WW2 etc. Cred ca ar putea fi subiectul unei colectii numistatice de sine-statatoare
![]() S-ar putea imparti si intre bancnote utilizate doar de armata sau bancnote impuse circulatiei regulate
Re: 5000 lei Comandamentul Armatei RosiiDa, cum am și spus „Pe undeva pe forum am mai dezvoltat cândva tema asta, dar nu pentru Armata Roșie.”.